Életmód, Érdekes

Miért csukjuk be a szemünket csókolózás közben?

A világ leghosszabb csókja 58 óra 35 perc és 58 másodperc hosszúra nyúlt. Habár nem tudjuk, hogyan volt képes a pár ilyen hosszú ideig kitartani, arra legalább tudjuk a választ, ami már bizonyára sokakban felmerült: miért csukjuk be a szemünket csókolózás közben? A Bright Side megtalálta és összegyűjtötte a válaszokat a kérdésre.

 

1. Segít a fókuszálásban

Pszichológiai tanulmányok bizonyítják, hogy ha túl sok vizuális inger ér bennünket, akkor kevésbé tudunk fókuszálni. Az érzékelésünk romlik, ha a szemünk végzi megszokott feladatát.

2. Azt jelenti, hogy az érintéseddel szeretnél érezni

Ahogyan a csukott szem segít abban, hogy semmi ne terelje el a figyelmünket, úgy abban is, hogy jobban tudjunk az érintésekre koncentrálni. Azáltal, hogy becsukjuk a szemünket, az agyunk jobban érzékeli az érintéseket.
3. Kevésbé érezzük magunkat törékenynek

Mivel a csók egy nagyon intim és személyes dolog, így te és a partnered könnyen érezhetitek magatokat sebezhetőnek. Ennek elkerülése végett, valamint, hogy ne legyen kínos a művelet, azt javasoljuk, hogy csukd be a szemed, mielőtt megcsókolnál valakit.

4. A nyitott szem „ijesztő” vagy „túl sok” lehet

Habár a szemkontaktus igenis szexi, nem biztos, hogy csókolózás közben is az. Könnyen kényelmetlen helyzetbe hozhatja a partneredet, ráadásul könnyen túlterhelheti az agyat, így nem fog sok mindent érezni, ha egyáltalán érez majd valamit.

Te csókolóztál már nyitott szemmel?

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?