Érdekes, Történelem

10 furcsa munka, amit az emberek tényleg végeztek a múltban

Szakértők szerint a technológia felgyorsult fejlődésének köszönhetően a ma meglévő munkahelyek 40-50%-a el fog tűnni a jövőben. Noha ez első hallásra valószínűleg aggasztónak tűnik, valószínűleg lesznek helyettük más munkák, ahogy a múltban történt szakmák eltűnésekor is történt.

 

 

 

 

Repülőgép hallgató

A radarok kifejlesztése előtt az ilyen furcsa szerkezetbe dugott fejű emberek dolga volt észlelni és jelezni a közelben felbukkanó repülőgépeket. Ezt a felszerelést az I. világháború idején használták.

Orgiaszervező

Valóban létezett ilyen az ókori Róma idején. Ahogy a neve is sugallja, ezeknek az embereknek a dolguk volt az orgiák, illetve az azokhoz szükséges, ételek, zenék, és nők megszervezése.

Hónaljvágó

Az ókori Róma idején voltak emberek, akiknek a dolguk a hónaljszőr vágása és beállítása volt a feladatuk. Úgy kell őket elképzelni, mint valami fodrászt.

 

 

 

 

 

Temetői bohóc

Az ókori Rómában bohócokat béreltek fel arra, hogy utánozzák az elhunyt személy hangját, viselkedését és gesztusait. Gyakran ugyanolyan ruhába öltöztek, mint az elhunyt személy.

„Sürgősségi” asszisztens

Ezek az asszisztensek segítették a királyokat a vizelésben és a fenékmosásban. VIII. Henrik angol király idején ez egy nagyon népszerű szakma volt.

Piócagyűjtő

A piócákkal történő gyógyítás köré hatalmas iparág épült, ezért külön piócagyűjtő emberek segítettek az orvosoknak az állatok pótlásában. Ez azonban egy elég rosszul fizetett szakma volt, a munkásokat pedig gyakran érte nagy vérveszteség, illetve különböző fertőzéseket is elkaptak.

Büntetőfiú

A királyi családokban úgynevezett „büntetőfiúkat” tartottak, akiket mindig megbüntettek, amikor a kis hercegek valami rosszat tettek, amit nem lett volna szabad. Ez zavarta a kis hercegeket, mivel a megbüntetett fiúk általában a barátaik voltak.

 

 

 

 

Fullo

Így hívták az ókori Rómában azokat a dolgozókat, akik emberi vizeletben mosták a ruhákat. Ekkoriban úgy gondolták, hogy a vizelet jobban eltávolítja a foltokat, mint a sima víz, ezért a Fullo-k a nyilvános vécékben gyűjtötték a mosáshoz szükséges vizeletet.

Tekebábu-állító

Ezeknek az embereknek a feladata volt, hogy manuálisan a helyükre állítsák a tekebábukat. A munka nem volt jól fizető, ezért általában gyerekek dolgoztak itt, ám a tekepályák automatizálásával fölöslegessé vált a munkájuk.

Emberi számítógépek

A számítógépek megjelenése előtt ezeknek az embereknek a feladata volt a különféle adatok kézzel történő feldolgozása, kiszámítása és elemzése, illetve a fontos dokumentumok másolása.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?