Érdekes

11 furcsa tény, amit nem tudtál Kim Dzsongunról

A világ legfiatalabb diktátoráról vajmi keveset tudni – gyerekkorát valóságos titok övezte, a hivatalos önéletrajzában pedig akkora lódítások olvashatók, amiket az észak-koreai lakosokon kívül minden ember megmosolyog.

 

 

1 Senki sem tudja, mikor született.

Talán 1982. január 8-án vagy július 5-én született, talán 1983-ban. De az is lehet, hogy 84-ben. Miért ilyen zavaros mindez? A pletykák szerint próbálják minél idősebbnek beállítani, ezért nem tisztázott a pontos születési dátuma.

2 A szemöldöke évről évre rövidebbé válik.

Kim Dzsongun elmúlt években készült képeit időrendbeli sorba rakva egy nagyon érdekes jelenségre lehetünk figyelmesek: egyre rövidebb a szemöldöke.

3 Senki sem tud semmit a gyerekkoráról.

Soha nem került nyilvánosságra egy kép vagy információ sem a fiatalságáról, egyedül ez a kép látott napvilágot róla, amit 2014-ben az ő tiszteletére mutattak be egy katonai esemény során. Ettől függetlenül persze semmi sem bizonyítja, hogy valóban ő látható-e a képen.

 

 

 

 

4 Az ország legnépszerűbb együttesének tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

Észak-Koreában is van popzene, ám nem egészen olyan, mint ahogy azt a világ többi országában megszokhattuk. Az egyik legnépszerűbb lányeggyüttes a Moranbong, melynek különlegessége, hogy a tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

5 Így szólítják őt Észak-Koreában…

  • A ‘legfőbb vezető’ és ‘pártvezető’ nevet nyilván mondani sem kell, de íme néhány kevésbé ismert becenév…
  • ,,Új csillag”
  • ,,A ragyogó elvtárs”
  • ,,Géniusz a géniuszok között”
  • ,,A KNDK marsallja”
6. 1998-tól 2000-ig egy svájci elit iskolában tanult, álnéven.

Kim egy nagyon rangos Bern közeli iskolában volt diák \’98 és 2000 között. Ez idő alatt az Észak-Koreai nagykövetség tagja is volt, ezért senki nem tudta róla, hogy mi az igazi neve. Nehéz megmondani, hogy tényleg ő volt-e vagy sem, viszont a képeket összehasonlítva sok hasonlóságot vélhetünk felfedezni. Azok, akik vele együtt tanultak, teljesen biztosak abban, hogy Kim Dzsongun volt a képen látható srác, és úgy emlékeznek rá vissza, mint egy vicces fiatal, akit jobban érdekelt a sport, mint a politika, és nem volt túl jó tanuló.

 

 

 

 

7 Szereti a kosárlabdát és jóban van Dennis Rodman-nel.

Az ő különös kapcsolatuk inspirálta az Interjú (2014) című filmet.

8 Majdnem minden fotón mosolyog és/vagy nevet. Ezt kevés politikus mondhatja el magáról.

Kicsit furcsának tűnhet, hogy egy ilyen komoly ország vezetője ilyen sokat mosolyogjon, de valójában megvan a maga oka: Kim Dzsongunnak úgy kell tűnnie az emberek szemében, hogy ő az öröm és a boldogság megszemélyesítője.

9 A haja egy modern hipszter frizurájával vetekszik.

 

 

 

 

10 Nem vizel és nem székel.

Legalábbis az észak-koreai emberek ezt gondolják róla, csak úgy mint az apjáról. Ez az információ egyébként a hivatalos önéletrajzában is szerepel!

11 Ha Kim Dzsongun lefogyna, sokkal félelmetesebben nézne ki.

Egy interneten közzétett (megszerkesztett) fotó alapján bátran kijelenthetjük, hogy a nagy vezér sokkal félelmetesebb lenne, ha ledobna magáról úgy 10-20 kilogrammot. Annál is érdekesebb, hogy nem teszi, hiszen az elsődleges célja más nemzetek megfélelmlítése, ami biztosan jobban menne neki 10-20 kilóval könnyebben, mint így, egy vigyorgó pufókként.

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?