Belföld, Hírek

Üresek a polcok a szupermarketekben: már Budapesten is érezhető a karanténpánik, elkapkodják a tartós élelmiszereket – fotók

Már nemcsak a karanténba zárt nyugat-európai régiók városaiban, hanem Budapesten is elkezdték felvásárolni a tartós élelmiszereket a koronavírus miatt.

 

 

 
 

Az nlc.hu olvasója fotózta le, hogy egy óbudai Tescót már kifosztottak Budapesten: üresek a polcok, a tartós élelmiszereknél. Valószínűleg a kiugró kereslet miatt nem sikerült elég gyorsan visszatölteni a polcokat. Olvasójuk leírta, hogy mindenki a ugyanolyan nyugodtan vásárolt a szupermarketben, de feltűnő volt, hogy a tartós élelmiszerek polcai üresek.

24.hu olvasója is jelezte, hogy a budaörsi szupermarketek egyikében is ugyanez a helyzet. Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy óvatosan felkészülnek.

Azokat a tartós élelmiszerek kapkodták el, amikkel egy esetleges karantén esetén a legkönnyebben meg lehet oldani egy család étkezését:

  • a liszt
  • a rizs
  • a száraztészta
  • konzervek
  • a csipszek

fogytak ki. Itt nézheti meg a fotókat az üres polcokról!

Ezenkívül olvasóink nekünk arról küldtek fotókat, hogy az üzletekből elfogytak a szájmaszkok, és kézfertőtlenítők is. A szájmaszkok már napok óra hiánycikkek a gyógyszertárakban is.

 

 

 

 

 

Egy fővárosi Praktiker áruházból érkezett fotó, a szájmaszkok kifosztva / Fotó: Olvasóriporter

 
 

 

A kézfertőtlenítők is teljesen kifogytak

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?