Érdekes

Vajon elég okos vagy, hogy megold ezt az egyenletet? Ha igen, zseni vagy.

 

A matematika az egy olyan sajátos tudomány, amiben sajnos nem minden ember tud könnyen és gördülékenyen lavírozni. Nagyon sokan szenvednek attól, mert bizonyos feladatokat nehezen, vagy még rosszabb egyáltalán nem tudnak megoldani. Ez nem azért van, mert buták, hanem mert nem látják át a dolgokat.





 

Már az iskolában is nehezen mentek bizonyos tesztek, feladatsorok megoldása, ám akkoriban mindenki kínosan érezte magát azért mert nem tudott valamit kiszámolni. Mivel a tanulók teljesen más ütemben haladnak ezért a 45 perces órában a tanár nem tud mindenkivel egyesével foglalkozni, különben teljesen elmaradnak a tananyaggal.

 





Vannak olyan diákok, akiknek elegendő egyszer elmondani valamit, másoknak viszont részletekbe menően kell lebontani egy-egy feladatot mert csak így értik meg. A másik, hogy a matematikai egyenleteket több oldalról is meg lehet közelíteni, és több jó megoldása is létezik, ám valamilyen oknál fogva a tanárok csupán egyet tanítanak meg, amit ők maguk is tudnak. Viszont nagyon össze lehet zavarni a gyerekek elméjét, ha elmennek külön tanárhoz és ő egész más módszerrel magyarázza el az egyenlet megoldását.

 





Mostani cikkünkben egy könnyűnek látszó egyenletet hoztunk el nektek, amit nem mindenki tud megoldani. A kérdés, te képes vagy-e megmondani, hogy a kérdőjel helyére milyen szám fog kerülni. Nem kell elkapkodni, elsietni a dolgokat. Jó alaposan nézd végig az egyenleteket és próbálj rájönni vajon, hogyan is jöhettek ki a kérdőjel feletti számok.

 

Természetesen lesznek olyanok, akik elsőre ránéznek erre a feladatra és kapásból megmondják a helyes választ, de persze lesznek, akiknek jó néhány percbe beletelik, mire kisilabizálják a megfejtést. Ha sehogy sem tudod majd megoldani ne aggódj el fogjuk árulni a választ, de jobb lenne, ha elsőre nem azt néznéd meg!

Most lássuk a helyes választ és a műveletlevezetést.

 

A helyes válasz 16. Hogyan is jött ki? Mutatjuk:

Első sor: 11×11=121 -> 1 2 1=4





Második sor: 12×12=144 -> 1 4 4=9

Harmadik sor: 13×13=169 -> 1 6 9= 16

 

Na, kijött az eredmény? Ha igen akkor nagyon ügyes vagy, mert sokan elbuknak ezen a teszten.

forrás



►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?