Érdekes

Az élet könyörtelen törvényei, amit csak a 30 év felettiek érthetnek meg

Az oktatási intézmények megtanítják a gyereknek az összeadást, kivonást,a fizika törvényeit, a kémiai periódusos rendszert, annak használatát és sok hasznos valamint fontos dolgot, amit az életben lehet kamatoztatni. Viszont a felnőttek nem beszélnek olyan dolgokról, eseményekről, amik elengedhetetlenek a mindennapi életben, pontosan ezért csalódunk, amikor elérünk egy bizonyos kort, ugyanis a valóság messze van a tankönyvi leckéktől. A jó nem minden esetben győz a gonosz felett. A világunkat a gazdag emberek és asszonyok uralják, akiknél “A pénz annál a hatalom” elv lép életbe. A családban pedig szinte egyre ritkább a hűség.

 

Mostani cikkünkben összegyűjtöttünk pár kiábrándító igazságot, amit sokan csak 30 éves koruk után értenek meg.

 

 

1, A vagyon és a hatalom általában öröklődik

A Forbes magazin minden évben feltárja nekünk kik a leggazdagabbak az adott évben. Érdekesség, hogy a listán szereplő emberek fele a családjától örökölte a pénzét illetve jól házasodtak. A szupergazdag emberek további 20%-a gazdag családból származik.

Például az Amazon alapítója, Jeff Bezos, mostohaapjától kért kölcsön kb. 91 millió forintot, hogy megkezdhesse üzleti tevékenységét. Ezzel szemben Bill Gates a Microsoft alapítója gazdag, politikai családból származik.

Bár nagyon szép álom lenne, ha mindenki sikeres és gazdag lenne, de ez nem mindenkinek adatik meg az életében. Az internet segítségével különböző vállalkozást is be lehet indítani, viszont ez csak azoknak az embereknek nagy előny, akik rendelkeznek kellő anyagi támogatással.

 

 

2, A férfiak és a nők megértik, hogy különböző módon gondolnak a barátságra

A férfiak a női barátaikat potenciális szeretőként tudják elképzelni. Ezért számtalan apróbb gesztussal próbálnak hozzájuk közelebb kerülni, például felújítás, vásárlás vagy épp munkával kapcsolatos dolgokkal. Ezzel azt remélik, hogy egy nap intim kapcsolat alakulhat ki közte és a hölgy között.

A nők viszont férfi barátaikban csupán a “barátot” látják. Anyagi részről a nőknek ez sokkal jobb alternatíva, hiszen nem kell szakembert hívniuk egy számítógép telepítéshez, vagy autó javításhoz, mert ők kéznél vannak és bármikor jönnek ha kell, de ezen kívül romantikus kapcsolatra nem vágynak velük.

 

3, Jobb pesszimistának lenni, mint optimistának

Az 1950-es években amerikai tudósok előálltak egy ötlettel, amit úgy neveztek el, hogy pozitív pszichológia. Alapelveinek megfelelően mindent a jó hangulatban prizmáján keresztül kell nézni és érezni, mosolyogva kell szembenézni a nehézségekkel és nem szabad nyafogni, így az élet is könnyebb és vidámabb lesz. Ezzel szemben a modern tudósok úgy vélik, hogy nem hozzáállás kérdésétől lesz valami jó vagy rossz.

A pozitív gondolatok megjelenése együtt jár a sikerrel. Amikor egy ember elképzeli a sikert és a boldog szituációkat akkor az a való életében is megvalósulhat.

Ugyanakkor ha egy ember mindent negatívan fog fel akkor bevonzza az életébe a rossz dolgokat. Ez pedig hatással lehet az egészségre, a munkára és a családi kapcsolatokra.

 

 

4, A fiatal szülők sokkal szerencsétlenebbnek érzik magukat, mint a gyermek nélküli párok

A fiatalabb szülők az első gyerek megszületése után kétszer olyan fáradtak és gondterheltek, mint azok az emberek, akiknek nincs kisbabája. Amennyiben a terhességet, egyikőjük sem tervezte, akkor a pszichológiai és lelki állapotuk rosszabbodni fog.

Tudjuk, hogy megdöbbentő a hír de csökken a válások esélye. De, hogy értsd. Ha vannak gyermekeitek akkor együtt, közös erővel fogjátok terelgetni az élet göröngyös útján, még akkor is, ha sok benne a nehézség. Ez azért van, mert a szülők legnagyobb boldogsága maguk az utódok.

 

5, Időről időre önzőnek kell lennie a kapcsolatokban

A párkapcsolatoknál fontos, hogy kompromisszum készek legyenek a felek egymással. Bármilyen probléma is van a kapcsolatban, a legjobb őszintén elmondani és együtt közösen megoldást keresni rá. Ám bizonyos esetekben önzőnek is kell lenni, mert ellenkező esetben az önértékelés lecsökkenhet.

A pszichológusok sem javasolják pácienseiknek, hogy mindenben legyenek alárendeltek társukkal szemben. Fontos, hogy mindenkinek legyen egy privát szférája, de a partnerre is oda kell figyelni. Egy köztes megoldást javasolnak, ha bármi negatívumot észlelnek a kapcsolatban.

 

 

6, Senki sem érez empátiát az erőszak áldozataival

A pszichológusok használnak egy kifejezést, ami úgy hangzik “áldozat hibáztatás”. Ez pedig azt jelenti, hogy az áldozat érez bűntudatot bizonyos dolgok miatt. Ez egy olyan csapda amibe olykor olykor bele lehet csöppenni.

A legtöbb személy agyában az a forgatókönyv szerepel, a jók mindig győzedelmeskednek míg a gonoszok kínok között élik mindennapjaikat. Ezért keresnek logikus magyarázatot például arra a szituációra, mikor valaki rövid szoknyát visel és sötét utcán közlekedik. Itt fennáll a veszélye annak, hogy a kihívó öltözködés miatt megtámadhatják az illetőt. Az igazság az, hogy ezek a ok és okozati dolgok nem léteznek. Viszont az agy erről nem vesz tudomást. Ebből kifolyólag a polgárok nem éreznek empátiát az áldozattal kapcsolatban.

 

7, Hiába dolgozol napi 8 órát

Előfordulhat, hogy vannak olyan személyek akik találnak összefüggést a munkában töltött idő és a fizetés között. Ez azonban nem igaz. A túlóra csak leszívja az emberek energiáit és nem tudnak olyan hatékonyan dolgozni ahogy azt például főnökeik elvárják.

A tudósok vizsgálati adatokkal bizonyítják, hogy egy 8 órás munkaidő alatt csupán 3-4 órát képesek az emberek megfelelő hatékonysággal dolgozni. Az irodai munkások olyan feladatokra pazarolják a idejüket, amik nem a munkájukat lendítené előrébb, például zenecsatornák honlapjaira keresnek rá, játékkal játszanak a telefonokon, kollégákkal beszélgetnek és üzeneteket írogatnak egymásnak a közösségi platformokon. A gyárban dolgozók között, akik nem a gyártással kapcsolatos teendőiket végzik, ők többször kijárnak dohányozni, enni vagy olyan feladatokat látnak el, ami nem segíti a többi kolléga munkáját, pedig a cél a minőségi termelés kevesebb stresszel.

 

 

8, A férfiak gyakrabban csalják meg párjukat, mint a nők, de csak egy bizonyos korig

A társadalom, meg van győződve arról az állításról, hogy a férfiak gyakrabban csalják párjaikat mint a nők. Ez lehet egyszeri vagy többszöri alkalom egy azon nővel vagy többel. Ez az állítás igaz is de csak egy bizonyos pontig, ugyanis a 30 év alatti nők ugyanúgy hazudnak és megcsalják párjukat.

A férfiakra az az állítás igaz még, hogy a kor előrehaladtával 20%-kal gyakrabban megcsalják meg feleségeiket vagy barátnőiket. A 60 évesnél idősebb emberek 20%-a szintén megcsalásra adja a fejét.

Gondolod, hogy ezek tényleg így vannak és csak a 30 év fölöttiek vannak ezzel tisztában?

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?