Érdekes

15 fajta ránc, ami elárulja, milyen egészségügyi problémától szenvedsz

Annak ellenére, hogy nem szeretjük a ráncokat, mert az öregedés látható és egyben természetes jelei, mégis sokat elárulhatnak az egészségi állapotról. Ha tisztában vagyunk vele, mely ránc milyen szervhez kapcsolódik, könnyedén megállapíthatjuk, hogy valami nincs rendben. Ezek után érdemes orvoshoz menni, hogy nyomatékosítsa a diagnózist. Mostani posztunkban 15 fajta ráncot hoztunk el, melyek egytől egyig segíthetnek kideríteni a problémákat.

 

 

1, Vízszintes homlokráncok

Ezeket a vízszintes homlokráncokat “Worry Lines-nak” hívják. Ezek azt jelzik, hogy folyamatosan stresszben vagy, ha ezek elmélyülnek, akkor fontos, hogy mihamarabb elmenj pihenni és csak a relaxálásra koncentrálj. Ezen kívül eme vonalak arra is utalhatnak, hogy nagyobb mennyiségű cukor került a szervezetedbe és nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet. Ha efféle ráncokat látsz a homlokodon érdemes lenne odafigyelni az étkezésre, az étrendre és a hobbira is.

 

2, Bal szemöldök ránc

A bal szemöldök ránc közvetlen kapcsolatban van a léppel. Ha azon kapod magad, hogy egyre jobban látszik, akkor valószínű ez a szerv nem működik megfelelően. Érdemes ellátogatni az orvoshoz, hogy kiderüljön súlyos-e a baj. A lépet egyébként bizonyos édes ételekkel stimulálják és erősítik, ám óvatosnak kell lennie a bevitt cukormennyiséggel. A szárított gyümölcsök nagyszerű alternatívaként szolgálhatnak, ha fel akarod erősíteni a szervet.

 

3, Jobb szemöldök ránc

A jobb szemöldök ránc mutatja meg a szervezet toxicitásának szintjét. A máj közvetlen kapcsolatban áll a bőr megjelenésével. Tehát, ha ezek a vonalak bizonyos időközönként egyre jobban elmélyülnek, akkor valami probléma lehet a májjal. Ennek orvoslása érdekében válts biodiétára, és fogyassz zöld zöldségeket, például levélzöldeket. Emellett egyél egészséges tiszta fehérjét is. Próbáld csökkenteni a kávé, a fűszerek, és a só bevitelét.

 

4, Orrhíd

Az orrhídon lévő ránc valamilyen allergiát, de túlzott aggodalmat, és stresszt is jelenthet. Az orrhíd ráncai szorosan kapcsolódnak a szerelmi élethez, különösen a libidóhoz. Ha ezen ráncok hangsúlyosabbá válnak, az annak a jele is lehet, hogy alacsony az intim együttlét iránti vágy, mint általában. A szerelmi élet fellendítése segíthet csökkenteni ezeket a ráncokat.

 

5, Szarkalábak

Ha túlságosan is hangsúlyosak a szemek sarkában lévő szarkalábak, akkor az két dolgot is jelenthet. Az első, hogy az egész arcoddal mosolyogsz, nem csak az ajkaiddal, a másik pedig, hogy probléma van a látásoddal. A szarkalábak olyan szervekkel állnak kapcsolatba, mint a máj, a vese és a gyomor. Ha drasztikusan látszanak, akkor jobban oda kell figyelni az étrendre.

 

6, Szem alatti sötét karikák vagy táskák

A szem alatti sötét karikák vagy táskák, akkor fordulnak elő, ha valaki nem alussza ki magát. Nos, a szem alatti sötét karikák egészségügyi problémára is utalhatnak. Ha ezek rendszeresen ott éktelenkednek a szemek alatt, akkor is ha sokat alszol, az a gyenge veseműködés és vérkeringési problémák jele. Ennek orvoslására kifejezetten jó a jóga és a kocogás, mert javítja a vérkeringést.

 

7, Elszíneződés az arcon

Az arcon lévő elszíneződött foltok tüdőproblémákra híva fel a figyelmet. Ha bármilyen elszíneződést észlelsz az arcodon, és mindemellett még légzési nehézségeket is tapasztalsz, mindenképp fordulj orvoshoz. Az arc érzékenysége, emésztési panaszokról is árulkodhat. Ebben az esetben élszerű jobban odafigyelni az étrendre. A kocogás javítja a tüdő egészségét és az emésztést is.

 

8, Vörös orr

Télen gyakori a vörös orr, de ha ezt jó időben is észreveszed, az vérkeringési zavarokat jelezhet. Az orr voltaképpen a szívvel van összeköttetésben, így vérnyomásbeli problémákra is utalhat. Ha folyamatosan egyensúlyhiányt észlelsz a vérnyomásodban, jobb ellátogatni az orvoshoz. Ha semmi komoly de a vörös nózi még mindig fennáll, akkor valószínű csökkenteni kell a kávé és a fűszeres ételek fogyasztását. A vérnyomás szabályozásban fontos szerepe van a zsírsavban gazdag ételeknek, például az avokádónak.

 

9, Ajak menti ráncok

A száj oldalán megjelenő ráncok összeköttetésben állnak a vastagbéllel. Ha észreveszed, hogy elmélyülnek akkor az egy jelzés arra vonatkozóan, hogy valami probléma van a vastagbéllel és mielőbb meg kell nézetni. Szerencsére a vastagbél olyan szerv, amit könnyedén újjá lehet éleszteni. Az egészséges vastagbél fenntartásának legjobb módja a sok folyadék bevitel, a D-vitaminban gazadag ételek fogyasztása, valamint a rendszeres testmozgás.

 

10, Nevetőránc

Ha sokat és rendszeresen mosolyogsz, nevetsz, akkor nincs mitől tartanod. Viszont, ha azon kapod magad, hogy rövid időn belül elmélyülnek, az annak a jele is lehet, hogy hasnyálmirigy problémával küzdesz. Az egészséges ételek – például az áfonya, a szőlő és a fokhagyma hozzájárulhat az egészséges hasnyálmirigy fenntartásához.

 

11, Ráncok az ajkak fölött

A dohányosok körében előfordul, hogy mély függőleges ráncok alakulnak ki az ajkuk fölött, melynek oka a cigaretta és a túl sok napfény. A folyton ismétlődő mozgások, mint például a szívószálon keresztül való ivás is ilyen ráncok kialakulását okozza. Ugyanakkor egészségügyi problémákat is jelezhetnek, úgymint gyenge lép működés. Az étrend javításával, javul ennek állapota is.

 

12, Ajkakon megjelenő foltok

Az ajkakon lévő, fehér dudorként megjelenő foltok rossz vérkeringést és vastagbélproblémákat is jelezhetnek. A vérkeringés javítása érdekében fontolóra kell venni a könnyű, de gyakori fizikai tevékenységeket, mint például a kocogást vagy a jógázást.

A vastagbél egészségének fenntartása érdekében próbálj rostban gazdag ételeket enni. Ha a tünetek súlyosabb lesznek, például fájdalmat vagy vérzést észlelsz, ne habozz orvoshoz menni.

 

13, Nyakráncok

Ez természetes jelenség, ami az idő múlásával egyre mélyebbé válik. Viszont egészségügyi probléma jele is lehet, ami kapcsolódhat a túlsúlyhoz, de a pajzsmirigyhez is. Ha a ráncok a pajzsmirigyhez vannak közel, akkor valami nincs rendben vele.

A pajzsmirigy egészségét javíthatod, ha cinktablettákat szedsz és csökkented a gluténbevitelt. Ha azonban a pajzsmirigy állapota az idő múlásával romlik, akkor legjobb orvoshoz fordulni.

 

14, Alsó ajkak alatt lévő ráncok

Az ajak alatt és az áll fölött létrejött ráncok azt jelentik, hogy túl sok negatív energiát halmozol fel. A negatív energiához való ragaszkodás egészségügyi problémához vezethet. Ha észreveszed, hogy ez a ránc egyre jobban elmélyül, akkor fontos, hogy mihamarabb elmenj pihenni és kikapcsolódni.

 

15, Szemöldök külső részében lévő ráncok

Ezek a kiemelkedő ráncok magas vérnyomást jelezhetnek. Ez azt jelenti, hogy túl sok stressz vesz téged körül, amit jó lenne megszüntetni. A jóga és a séta nagyszerű alternatívaként szolgálnak, hogy csökkentsd a vérnyomásod. Ezen kívül a banán fogyasztás is csökkenti a vérnyomást. Hogy fenntartsd a stabilitást, fontos, hogy rendszeresen sportolj.

Neked milyen ráncaid vannak? Hasznosnak találtad a cikket?

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?