Érdekes

Ez lenne a hajmeresztő igazság? Itt egy kínai nővér titkos videója a gyilkos járványról, és ha igaz, óriási a baj!

Döbbenetes videót töltött fel egy állítólagos vuhani kórházi nővér az internetre: ezen azt állítja, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma a sokszorosa a kínai kormány által elismertnek.

 

 

 

 
A videón az látszik, ahogyan a nővér – aki védőfelszerelést, arcmaszkot, szemvédőt és védőruhát visel – arról beszél, hogy valójában már 90 ezerre tehető a Vuhanban – ez az a kínai város, ahol a koronavírus-fertőzés először felütötte a fejét – diagnosztizált fertőzöttek száma. Ez durván ellentmond a kínai hatóságok által elismert számnak, a hivatalos betegszám ugyanis a kormányzat szerint “mindössze” 1970 fős, és ebből eddig 56-an vesztették életüket – írja a The Daily Mail.

“Ott vagyok, ahol a koronavírus felütötte a fejét. Azért jöttem, hogy elmondjam az igazságot. Mindeddig Hubei tartományban, beleérte Vuhan városát, Kínában 90 ezren fertőződtek meg koronavírussal” – mondja a videón a maszkos alak.

Hozzáteszi azt is: ha nem különítik és nem kezelik megfelelően a betegeket, minden egyes fertőzött további 14 embernek adja át a vírust. Itt a kínai holdújév, mindenki utazna haza ünnepelni, mondja a nővér, és így folytatja: “aki nézi ezt a videót, nem menjen az utcára, ne menjen bulizni, ne egyen idegenben, hogy jövőre is egészségben együtt ünnepelhessen szeretteivel.”

(Folyamatosan frissülő térképen is megtekintheti, hogyan terjed a vírus világszerte!)

A nővér ezután azt kéri nézőitől, hogy adakozzanak: küldjenek védőfelszerelést Vuhanba, arcmaszkot, gumikesztyűt, védőruhát. Íme a teljes, meg nem erősített forrású videó, angol nyelvű felirattal:

 

 

 

A helyzet komolyságát a Kínai Kommunista Párt vezetősége is elismerte: Hszi Csinping elnök rendkívül komoly helyzetről beszélt, leállítják a szervezett utazásokat, és a távolsági buszjáratok jelentős részét is. Jelenleg 56 millió embert érint a karantén Kínában, de ez a szám napról napra változhat.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?