Egészségügyi ötletek, Életmód

Tippek a sikeres fogyókúrához, hogy ne add fel már rögtön az elején

Egy szelet sütibe még senki nem halt bele. Nem a megvonás, hanem a tudatosság a lényeg.

 

 

 

 
Tom Kerridge angol séf nemrégiben 76 kilogramm túlsúlytól szabadult meg, de ahogyan sokan mások, ő is tapasztalta, hogy kéretlen fölösleg alattomosan visszamászik az emberre. Ennek megakadályozására 11 barátja segítségével egy étrendet igyekezett kidolgozni, ami az egészséget is javítja és a fogyáshoz is hozzásegíti a követőit – írja a BBC.

Ahelyett, hogy korlátozó étrendeket kéne követni, és irreális testmozgási követelményeket teljesíteni, inkább egy egészséges kapcsolatot kell kialakítani az ételek és a testmozgás terén, ami életünk végéig napi rutinná válhat.

Szóval, ha életmódváltás előtt állsz, de csak a motiváció hiányzik, akkor próbáld ki Tom és és Adam Peacock fogyási tanácsait.

 

 

 

Tom étrendtippjei:
Tervezd meg az étkezéseid!
Készíts menütervet már a hét elején. Sokkal könnyebb az élet, ha tudod, mit kell főznöd.
Ne menj éhesen bevásárolni!
Ne akkor vásárolj be, amikor korog a gyomrod. Csak azt vedd meg, ami szükséges, ne ess az éhség kísértésébe!
Ne éhezz!
Ha helyesen táplálkozol, napi háromszor, akkor ez nem történhet meg veled.
A cél legyen a szemed előtt!
Ne sürgesd saját magad, a végeredmény lassan, de eljön! „Ne felejtsd el, hogy miért próbálsz fogyni! Gondolj a fogyásra, mint egy hosszútávú tervre, amiből rövidtávon az egészséged profitál! Ez a folyamat apránként haladva sokkal könnyebben fenntartható.”
Fagyaszd le!
Ha valamiből egy nagyobb adagot csinálsz, azzal megkönnyíted a dolgod. Sokkal könnyebb a hét közepén csak előkapni a fagyasztóból az ebédet.
Legyenek kéznél a fűszerek!
A chilipaprika, a kömény, a koriander mind jótékony hatású, és ízletessé teszik az ételeinket is. A receptek szinte életre kelnek a fűszerektől, a nem annyira kívánatos ételek is zamatossá válhatnak tőlük.
Készíts zacskós rizst!
Már előre kiadagolják, így pontosan tudod hány kalóriát is viszel be. Egy kényelmes, gyors és egészséges megoldás.
Egyél túrót!
A túró kis kalóriatartalma a sajtos ízvilággal ideális lehet akár vacsorára is.

 

 
 

Adam fitnesztippjei

Csináld a barátaiddal együtt!
Ha hideg van, esik és fúj a szél, inkább tűnik tehernek a magadnak beígért futás, mint kikapcsolódásnak. Kérd meg egy barátod, hogy tartson veled, ugyanis, ha baráti összeröffenésként gondolsz rá, kisebb az esélye, hogy lemondod.
Végezz rövid gyakorlatokat
Ne érezd, hogy napi több órát kell edzened! Ez ugyanis a mozgás hanyagolásához vezethet hosszútávon. Végezz kiegészítő edzéseket, egyensúly gyakorlatokat, amik nem vesznek sok időt igénybe. Jobban fogod érezni magad, ha már csináltál valamit, és ösztönözni fog a folyatásra.
Kérj segítséget!
Beszélj a családtagjaidnak, partnerednek, barátaidnak arról, hogy milyen céljaid vannak. Kérd meg őket, hogy ne hagyjanak téged letérni erről az útról. Egy-két dicséret, biztató szó sokat segíthet a motiváció fenntartásában.
Mérd fel a céljaid!
Leggyakrabban túl sokat várunk el magunktól túl rövid időn belül. A céljaid legyenek mindig konkrétak, mérhetőek, elérhetőek, reálisak és időben meghatározottak. Egy kijelölt végső dátum például segít a koncentrációban.
Csinálj egy lejátszási listát!
Készíts egy olyan lejátszási listát, ami motivál téged, és az edzéseid során mindig azt játszd le!
Az ivós játék edzés formájában!
Találj ki egy dolgot, ami sokszor megtörténik körülötted! Válassz ki például egy szófordulatot, és ha ezt meghallod, csinálj mindig öt guggolást!

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?