Érdekes

Minden WC elromlott a Nemzetközi Űrállomáson, bepelenkázták az űrhajósokat

Nemrégiben kellemetlen helyzet állt elő a Nemzetközi Űrállomáson (ISS).

 

 

 

 

Az asztronautáknak a leghétköznapibb dolgok elvégzése is komoly gondot okozhat, ha nincs meg hozzá a kellő technológiai felszereltségük. Az űrbéli illemhelyek technológiáját az oroszok szabadalmaztatták. Ennek köszönhetően pedig a Nemzetközi Űrállomáson az amerikai és az orosz oldalon is egy-egy vécé üzemel – olvasható a 24.hu oldalán.

Így összesen csupán két lehetőségük van elvégezni a kis és nagy dolgukat az asztronautáknak, csakhogy legutóbb az amerikaiak oldalán meghibásodott a WC-kagyló, ezért átjártak az orosz oldalra. Ebből kifolyólag – a túlterheltség miatt – később azon az oldalon is működésképtelenné vált az eszköz. Mivel mást nem tudtak tenni, így a szakembereknek pelenkában kellett elvégezniük a dolgukat.

A szükségállapot azonban nem tartott sokáig, a kellemetlen helyzet megszüntetésének érdekében hamar megjavították mindkét eszközt.

 

 

Sputnik Insight on Twitter

All toilets are out of order on the ISS, station commander Luca Parmitano @astro_luca told ground specialists at the NASA’s mission control center, and astronauts will be using space diapers in the near future


 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?