Belföld, Hírek

Száz hektáron égett le a nádas és pusztult el annak élővilága

Mintegy három hektáron, másfél kilométer hosszan, lángoszlopban ég a nádas Fonyódon a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon – erről érkezett bejelentés csütörtök délután.

 

 

 

 

A jelzést követően a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, amelyet csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az állomány szikracsapókkal kezdte meg az oltást több különböző helyszínen, több oldalról támadva a tüzet. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

 

 

A szeles időjárás azonban folyamatosan nehezítette a lángok oltását, ezért az éjszaka folyamán a tűzoltásvezető további kaposvári hivatásos egységek riasztását rendelte el. Buzsákról, Fonyódról és Somogyszentpálról pedig önkéntes tűzoltók is érkeztek a helyszínre.

 

 

 

Az egységek ellentűzet gyújtottak, ezzel sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen egy még nagyobb területre. Negyven tűzoltónak 16 óra leforgása alatt sikerült a százhektáros területen körülhatárolni a tüzet. Az állomány váltása péntek reggel megtörtént, keszthelyi, marcali, siófoki és balatonboglári tűzoltók jelenleg is a helyszínen dolgoznak. A keleti oldalon már elfojtották a lángokat, a déli és a nyugati irányban pedig vizesárok határolja a területet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?