Belföld, Hírek

Egy teljes órán át sötét lesz a Földön: Magyarországon is lekapcsolják a fényeket

A WWF itthon is megmutatja a Föld Óráján keresztül, hogy környezettudatosan élni menő!

 

 

 

Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz. Bolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendő példa lett, mindenki a maga módján tesz környezetéért, és ezt büszkén mutatja meg a közösségi médiában. Idén Budapest fényeinek lekapcsolását élőben megtekintheti bárki a Facebookon keresztül.

A WWF Föld Órája idén március 30-án 20:30 és 21:30 között lesz, ekkor Budapest fényei is kihunynak. A hivatalos lekapcsolást egy dunai hajóról közvetíti élőben a WWF Magyarország Facebook-oldalán, aminek így bárki részese lehet. Az emberek jelentős részének azonban már nem csak ez az egy óra számít, hiszen tudjuk, hogy a 60 perc sötétség szimbolikus: felhívja a figyelmet arra, hogy itt az ideje mindenkinek környezettudatos döntéseket hoznia életében.

 

 

 

 

 

A Föld Órája kihívás

– A WWF Magyarország egy négyhetes kihívássorozatot indított, melynek során bárki számára kivitelezhető fenntarthatósági tippeket ad a táplálkozás, a hulladékcsökkentés, a háztartás és az energiatakarékosság terén. Így mindenki kiválaszthatja azt, amit a saját életébe be tud illeszteni. A kihívás már negyedik hete terjed a közösségi média felületein #földórája2019 hashtaggel, és a posztok egyértelművé tették: a fenntartható életmód hazánkban is egyre menőbb – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

villanykorte

 

 

 

 

 

Így is lehet!

Sokan húsmentes ételek fotóit osztják meg a hashtaggel, hiszen a hús ipari előállítása több szempontból is rendkívül környezetterhelő, de több poszt született arról is, ahogy nejlonzacskó helyett vászonszatyrot, fonott kosarat vagy többször használatos zöldség- és gyümölcstartó zsákot használnak a magyarok.

Mások megmutatták, hogy a műanyag fogkefét bambuszra cserélték, de olyan is akadt, aki még a hidegben is bringára pattant autózás helyett, továbbá van, aki kissé formátlan, ám kifogástalan minőségű gyümölccsel üzeni: ha nemcsak a tökéletes, szimmetrikus darabokat választjuk, azzal csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást.

A környezetbarát tisztítószerek, az eldobható műanyag palack helyett a csapvízzel töltött kulacs, a mosható pelenka, a pálmaolajmentes termékek és a szelektív hulladékgyűjtés is előtérbe került. Ezek a lépések nemcsak környezettudatosak, hanem menők is.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?