Egészségügyi ötletek, Életmód

Ez a 8 szemmel látható jele annak, hogy kevés vizet iszunk.

Előfordulhat, hogy a szervezeted nem csak a szomjúsággal jelzi azt, hogy több vízre van szükséged, hanem éhségérzettel is. Ha azt veszed észre, hogy evés után nem sokkal éhesnek érzed magad, igyál meg 1-2 pohár vizet. Ez segíti az emésztést is.

 

 

 

 

Vizet inni körülbelül annyira fontos, mint levegőt venni, hiszen ez is elengedhetetlen a szervezetünk megfelelő működéséhez. Sokan azt állítják, hogy napi 2-3 liter a minimum, míg mások szerint elegendő akkor inni, ha szomjasak vagyunk. Akárhogy is, a szervezetünk úgy van kitalálva, hogy jelezzen, ha valami nincs teljesen rendben és ez így van a dehidratáció esetében is. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tüneteket, amik arra utalhatnak, hogy kevés vizet iszol.

 

 

1. A vizelet színeA legegyértelműbb jele a dehidratációnak a sötétebb színű vizelet. Persze ha ez nem változik akkor sem, ha több liter folyadékot iszol, célszerű orvoshoz fordulni.

2. A vizelés gyakorisága

Ez kapcsolódik az előző ponthoz, hiszen általában annak, aki naponta csak 2-3 alkalommal vizel, sötétebb színű, míg annak, aki akár óránként 1-2 alkalommal, világosabb.Előfordulhat, hogy a szervezeted nem csak a szomjúsággal jelzi azt, hogy több vízre van szükséged, hanem éhségérzettel is. Ha azt veszed észre, hogy evés után nem sokkal éhesnek érzed magad, igyál meg 1-2 pohár vizet. Ez segíti az emésztést is.

 3. Száraz bőr
A száraz, berepedezett bőr is utalhat arra, hogy kevés vizet fogyasztasz.

4. Éhségérzet
Előfordulhat, hogy a szervezeted nem csak a szomjúsággal jelzi azt, hogy több vízre van szükséged, hanem éhségérzettel is. Ha azt veszed észre, hogy evés után nem sokkal éhesnek érzed magad, igyál meg 1-2 pohár vizet. Ez segíti az emésztést is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Fáradtság, levertség

A folyamatos fáradtság, levertség is utalhat dehidratációra. Ez a sejtekből elvont folyadék miatt van, amik így nem képesek megfelelően ellátni a feladataikat.

6. Fejfájás

Azok, akik kevés vizet fogyasztanak, gyakrabban panaszkodnak fejfájásra. Ha nálad is ez a helyzet, próbálj több vizet inni, persze ha ekkor sem javul, mindenképp fordulj orvoshoz.

7. IngerlékenységAz ingerlékenység, a rossz közérzet szintén a dehidratáció velejárója lehet.

8. SzékrekedésNyilván nem túl meglepő, hogy a kevés víz fogyasztása székrekedést okoz. Ahogy a fentiek esetében, itt is érvényes az, hogy érdemes orvoshoz fordulni, amennyiben több víz fogyasztása után sem szűnik meg ez a tünet.Te mennyi vizet fogyasztasz egy nap? Írd meg hozzászólásban!

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?