Belföld, Hírek

6 megyére riasztást adtak ki. Hózápor, néhol zivatar és komoly fagy csaphat le az országra. Mutatjuk, hol vigyázzon:

Kiterjedt havazás kezdődik, veszélyessé válhatnak az utak.

 

 

 

Szombat estig csak az ország déli felén lehetséges kisebb hószállingózás – írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Este, késő este dél felől kiterjedt havazás kezdődik, amely éjszaka és vasárnap fokozatosan átterjed az északi, északkeleti területekre is, és csak holnap késő délután, este szűnik meg a csapadék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétfőn délen, délnyugaton lesz zártabb a felhőtakaró, máshol szakadozottabb lehet a felhőzet. Estétől helyenként délen újra szállingózhat a hó. Északkeleten időnként élénk lehet az északias szél. Hajnalra a keleti tájakon foltokban pára, köd kialakulhat. A minimumok -9, -1, a maximumok -1, +3 fok között alakulnak. Kedden délen, délkeleten és keleten hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, máshol viszont sokat süthet a nap. Nem lesz jelentős a légmozgás. Erősen fagyos reggelt követően délután -1 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön az ország nagy részén ismét felhősebb időre készülhetünk, gyenge esőre, havas esőre, kevés hóra is számítani kell ezeken a napokon. Élénk, erős lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Szerdán -2, +3, csütörtökön -1, +6 fokot mérhetünk.

 

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?